Mariana & George

Deşi se află la doar 15 km distanţă, oraşele Galaţi şi Brăila au tratat diferit problema conservării şi renovării monumentelor arhitecturale. Brăila a reuşit în câţiva ani să renoveze mai multe clădiri vechi şi rezultatul este deosebit. O plimbare acum prin Brăila este o adevărată plimbare în timp. Este lesne de înţeles de ce mă bucur când am de fotografiat nunţi în Brăila. Ca şi fotograf de nuntă trebuie să recunosc că Brăila este mult mai ofertantă din acest punct de vedere.

Nunta Marianei şi a lui George a fost una mai tradiţională. Au ales ca după cununia civilă să facă o şedinţă foto în Centrul Cultural Nicăpetre, renovat de curând.

Oficierea religioasă a avut loc la biserica greacă. Deşi are o mare nevoie de restaurare, biserica greacă din Brăila captează atenţia imediat. Asta şi pentru că nu seamană cu celelalte biserici ortodoxe, arhitectura ei aducând mai mult cu o biserică catolică.

Am mers apoi în centrul vechi, pe strada Mihai Eminescu, pentru încă o şedinţă foto. Am avut noroc de un apus superb, apus ce a “aprins” parcă piatra cubică de pe stradă şi astfel a pus-o şi mai mult în valoare.

Le mulţumesc celor doi pentru încrederea acordată şi le urez mulţi ani fericiţi împreună!